«Ερρίκος Σλίμαν, ο μπακαλόγατος που ανακάλυψε την Τροία» από την συγγραφέα κα. Πόπη Μαγουλά Γαϊτάνου,στους μαθητές της Ε΄ τάξης, την Τρίτη 23 Απριλίου, παγκόσμια ημέρα βιβλίου.

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου, 23 Απριλίου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού σχολείου Χαλανδρίου έχει την τιμή να φιλοξενήσει την κα. Πόπη Μαγουλά Γαϊτάνου για να παρουσιάσει στους μαθητές της πέμπτης τάξης το βιβλίο της «Ερρίκος Σλίμαν, ο μπακαλόγατος που ανακάλυψε την Τροία«.

Ερρίκος Σλίμαν, Ο μπακαλόγατος που ανακάλυψε την Τροία

Ο Ερρίκος Σλίμαν ξεκίνησε δουλεύοντας σαν μπακαλόγατος σε μια μικρή πόλη της Γερμανίας, έβαλε όμως στόχο της ζωής του να αποδείξει πως η αρχαία Τροία δεν ήταν παραμύθι που επινοήθηκε από τον μεγαλύτερο ποιητή όλων των εποχών, τον Όμηρο, αλλά μια πόλη υπαρκτή. Και τα κατάφερε χάρη στο πείσμα, στο μεράκι και στη σκληρή δουλειά του. Στο βιβλίο αυτό εξιστορείται όλη η συναρπαστική διαδρομή του ελληνολάτρη αυτοδίδακτου αρχαιολόγου που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στη σκηνή της παγκόσμιας αρχαιολογίας. Μια μυθιστορηματική βιογραφία με πλούσιους διαλόγους και συναρπαστικές εικόνες, που διαβάζεται μονορούφι, αναπαριστώντας με πειστικότητα μια ολόκληρη εποχή.

 

Η Πόπη Μαγουλά-Γαϊτάνου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Κατάγεται από τις Κυκλάδες. Για αρκετά χρόνια εργάστηκε στο δημόσιο τομέα ως διοικητικό στέλεχος. Για έναν και πλέον χρόνο είχε την επιμέλεια ωριαίας εκπομπής λόγου και τέχνης την οποία παρουσίαζε σε ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό. Παρακολουθεί μαθήματα ψυχολογίας.
Έχει επανειλημμένα βραβευτεί σε πανελλήνιους και διεθνείς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς: The Library of Poetry (ΗΠΑ), Academia Internazzionale di Poesia (Ιταλία), Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός», Ένωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος, Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών, Διαλεκτικός Όμιλος Ελλάδος.
Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών και του Διαλεκτικού Ομίλου Ελλάδος (International Training In Communication – The Power Of Communication). Έχει διατελέσει μέλος και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Διαλεκτικού Ομίλου Ελλάδος Β’ Κηφισιάς και Αμαρουσίου.
Έργα της έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και περιοδικά, καθώς και σε λογοτεχνικές ανθολογίες.
Πρόσφατα τιμήθηκε και με το Α’ Βραβείο Πεζογραφίας του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» στον Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό 2007.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *