«Κατακτώντας τη Σημασία των Λέξεων» από την συγγραφέα Αλέκα Βαρβαρέσου,στους μαθητές της Δ’ και Στ΄ τάξης, την Πέμπτη 18 Απριλίου.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου σε συνεργασία με τον Εκδοτικό Οίκο Πατάκη και την παιδαγωγό-εμψυχώτρια και συγγραφέα κα. Αλέκα Βαρβαρέσου παρουσίασαν στους μαθητές της Δ΄ και Στ΄τάξης στις 18.04.2013 το εκπαιδευτικό πρόγραμμα : «Κατακτώντας τη σημασία των λέξεων».

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα δημιουργήθηκε για να φέρει σε επαφή τους μαθητές με το Μεγάλο Λεξικό του Δημοτικού, που ως κύρια πρωτοτυπία του έχει την παρουσίαση των σημασιών των λέξεων με επαγωγικό τρόπο, σε γλώσσα φιλική για τα παιδιά. Τα παιδιά καλούνται μέσα από ομαδικά παιχνίδια κυνηγητού ή ομαδικής και ατομικής αντιπαράθεσης να αναζητήσουν συνώνυμες ή αντίθετες λέξεις και να κατακτήσουν τις σημασίες τους. Παιδαγωγικοί στόχοι που τίθενται είναι η συνεργασία, ο έλεγχος του σώματος, του χώρου και του χρόνου, η ανάπτυξη του λεξιλογίου και φυσικά η εξοικείωση με τη χρήση του λεξικού

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *