Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικού

5 Οκτωβρίου 2022

Το Υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιο που εξέδωσε παροτρύνει τους μαθητές . . . να φιλοτεχνήσουν, με φυσικό ή ψηφιακό τρόπο, καλλιτεχνικό υλικό (π.χ. ζωγραφιές, ποιήματα, φωτογραφίες, κάρτες) με στόχο να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους προς τους δασκάλους τους.

Σχετικά με τη διαδικασία αποστολής, οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών έχουν τη δυνατότητα να αναρτήσουν τη δημιουργία των παιδιών τους σε εφαρμογή του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, ώστε να αναρτηθούν στη συνέχεια σε ειδικά διαμορφωμένη ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η διαδικασία της ηλεκτρονικής αποστολής της καλλιτεχνικής δημιουργίας είναι η ακόλουθη:

Α. Οι μαθητές/μαθήτριες ζωγραφίζουν ή γράφουν σε χαρτί (μεγέθους το πολύ Α4) τη δημιουργία τους.

Β. Οι γονείς ή οι μαθητές/μαθήτριες την φωτογραφίζουν με το κινητό τους και την αποθηκεύουν σε αρχείο εικόνας (.jpg, .png). . .

Δ. Οι γονείς/κηδεμόνες με τα συνθηματικά πρόσβασης1 του παιδιού τους στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο συνδέονται στην ιστοσελίδα https://gallery.sch.gr και υποβάλλουν τη δημιουργία του.

Ε. Με την επιτυχή υποβολή λαμβάνουν το μήνυμα: «Η δημιουργία σας υποβλήθηκε. Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας».. . . Επισημαίνεται ότι σε κάθε δημιουργία πρέπει να αναγράφεται μόνο το μικρό όνομα του/της μαθητή/μαθήτριας που τη φιλοτέχνησε καθώς και η σχολική μονάδα φοίτησής του/της.. . .

Οι καλλιτεχνικές δημιουργίες θα αναρτηθούν έως την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022.

Πηγή: esos.gr