Γιατί να επιλέξω Taekwondo!

Γιατί να επιλέξω Taekwondo!

πηγή TkdMag.gr

To Taekwondo, υπερκαλύπτει τις ανάγκες των παιδιών (αλλά και ασκούμενων κάθε ηλικίας), στο σωματικό επίπεδο και στον τομέα της εγκεφαλικής διέγερσης και της εξάσκησης των παρακάτω νοητικών διαδικασιών, που είναι πολύ σημαντικές για την συνολική ανάπτυξη του παιδιού:

1. Την ικανότητα να εστιάζει την προσοχή και να διατηρεί την συγκέντρωση του νου εκεί που πρέπει για όσο χρονικό διάστημα χρειάζεται.

2. Την αντίληψη του χώρου και του χρόνου, αλλά και την συνεκτίμησή τους κατά την εκτέλεση κάθε κίνησης, σε σχέση με την κίνηση του αντιπάλου.

3. Την απομνημόνευση των χρήσιμων πληροφοριών και την αξιοποίησή τους στην πράξη (χρήση της τεχνικής και της τακτικής στον αγώνα).

4. Την σύγκριση τεχνικών μεταξύ τους και την ανάλυση των λεπτομερειών (ομοιότητες/διαφορές). Επιλογή και εφαρμογή των τεχνικών που κάθε αθλητής/τρια κρίνει ως κατάλληλη.

5. Την αστραπιαία ανάκληση των πληροφοριών από την μακρομνήμη για άμεση χρήση στον αγώνα (τακτική/στρατηγική).

6. Την ταχύτατη απόφαση για το ποια τεχνική (μεταξύ πολλών που γνωρίζει) πρέπει να εφαρμόσει σε κάθε σύγκρουση του αγώνα, ανάλογα με τον αντίπαλο και τις τρέχουσες συνθήκες του αγώνα που μεταβάλλονται συνεχώς (κόπωση, κάκωση, εξέλιξη του σκορ, κ.λπ.).

7. Την ανάλυση -με ασύλληπτη ταχύτητα- πολλών πληροφοριών που δέχεται ταυτόχρονα από τον αντίπαλο και από το περιβάλλον. Την άμεση απόρριψη των άσχετων ή αδιάφορων για τον αγώνα πληροφοριών (π.χ. θόρυβοι του γηπέδου, φωνές από την κερκίδα, γεγονότα στο διπλανό τερέν, κ.λπ.) και ολοκληρωτική εστίαση της προσοχής στο κύριο θέμα (αντίπαλος).

8. Την συνεργασία σε μέγιστο βαθμό πολλών κέντρων του εγκεφάλου, του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος (ΚΝΣ), των νευρώνων, των συνάψεων, των νευροδιαβιβαστών και του περιφερειακού νευρικού συστήματος. ……

Κάθε Σάββατο 09.00-10.30 στο σχολείο μας! Ελάτε να μας γνωρίσετε!

open μάθημα Σάββατο  28/9

Διδασκαλία Νάντια Καψουροπούλου