τι σημαίνει προσφέρω;

Άραγε τι να σημαίνει; τι σημαίνει να βρίσκεσαι ανάμεσα σε πιτσιρίκια, να κλέβεις από τον ενθουσιασμό τους και να παλεύεις να κάνεις τα χαμόγελά τους ακόμη πιο φωτεινά; τι σημαίνει να προσπαθείς καθημερινά να κάνεις το σχολείο το δεύτερο τους σπίτι; τι σημαίνει άραγε να προσπαθείς να καλύψεις τις ανάγκες τους;  Και όταν αναφερόμαστε σε ανάγκες… εννοούμε… καθημερινές σχολικές ανάγκες!

Σημαίνει, τεχνοκρατικά μιλώντας για αρχή…. 

προμήθεια κλιματιστικού σώματος για την βιβλιοθήκη του σχολείου,  προμήθεια νέας μικροφωνικής εγκατάστασης στην αίθουσα εκδηλώσεων, προμήθεια διαδραστικών πινάκων και προβολικών για όλες τις αίθουσες διδασκαλίας, προμήθεια φορητού προτζέκτορα για τη διενέργεια εκδηλώσεων και σχολικών γιορτών εντός και εκτός του σχολικού ωραρίου, προμήθεια και εγκατάσταση στην αίθουσα εκδηλώσεων ειδικού σταθερού ηλεκτρονικού συστήματος με  επιφάνεια προβολής, ώστε να υποστηρίζεται η δυνατότητα θεατρικού παιχνιδιού και παράστασης με παράλληλη προβολή είτε συνδυαστικά είτε αυτόνομα. Σημαίνει συνολική ανακαίνιση της κουζίνας του σχολείου, με την δημιουργία νέων αποθηκευτικών χώρων (ντουλαπιών και συρταριών), προμήθεια και τοποθέτηση νέου πάγκου εργασίας, πλακιδίων και διπλού νεροχύτη, προμήθεια καθισμάτων αναμονής για τον χώρο που προηγείται της αίθουσας εκδηλώσεων, προμήθεια νέων βρυσών για τον προαύλιο χώρο, προμήθεια νέων μουσικών οργάνων για το μάθημα της μουσικής του σχολείου μας, προμήθεια κουρτινών σε αίθουσες διδασκαλίας, προμήθεια εξοπλισμού για αθλητικές δραστηριότητες, υλικοτεχνική υποστήριξη δραστηριοτήτων και τελικών εκδηλώσεων, εμπλουτισμό σχολικής βιβλιοθήκης με βιβλία και εγκυκλοπαίδειες, προμήθεια υλικών, αποθηκευτικών μέσων και αναλωσίμων για την αίθουσα Εικαστικών. Σημαίνει προμήθεια και τοποθέτηση τραπεζόπαγκων και 3 παγκακιων για τον προαύλιο χώρο του σχολείου, προμήθεια και τοποθέτηση κάδων απορριμάτων, προμήθεια και τοποθέτηση νέων φυτών, προμήθεια και τοποθέτηση plexiglas με μηνύματα για την διαφορετικότητα και τον σεβασμό στο περιβάλλον, προμήθεια και τοποθέτηση plexiglas πινάκων ανακοινώσεων, προμήθεια και τοποθέτηση αυτοκόλλητων για τα σκαλιά του σχολείου με μηνύματα για την διαφορετικότητα, και την φιλία, Graffiti σε δύο κεντρικούς τοίχους του σχολείου, δημιουργία επιδαπέδιων παιχνιδιών και προμήθεια επιδαπέδιων πιονιών, προμήθεια κουτιών και υφασμάτων για το μάθημα θεατρικής αγωγής, προμήθεια και τοποθέτηση ερμαρίων για 3 τμήματα Ε’ και 3 τμήματα Στ’…

αλλά εμείς στο 5ο δεν μιλάμε μόνο τεχνοκρατικά…

γιατί δεν είναι μόνο η υλικοτεχνική υποδομή, ο εξοπλισμός και οι παρεμβάσεις στο χώρο όλα αυτά τα χρόνια. Είναι κυρίως αυτό που κρύβεται πίσω από όλα τα παραπάνω, δηλαδή είναι η φωνή μας, η καρδιά μας, η δύναμη της ψυχής μας και το όραμά μας… 

γιατί έτσι καταφέραμε να ξεχωρίσουμε με διοργανώσεις και φεστιβάλ βιβλίου, παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, μουσικά- θεατρικά δρώμενα, εικαστικά εργαστήρια, με εκθέσεις ζωγραφικής με τα έργα των μικρών καλλιτεχνών του 5ου δημοτικού να κοσμούν το διαδίκτυο, με εκθέσεις Ρομποτικής και με τη συμμετοχή μας σε πανελλήνιους αγώνες! με  τη συγκρότηση δικτύου γονέων –Είμαι γονιός και νοιάζομαι. Με φιλανθρωπικές δράσεις σε συνεργασία με τo Χαμόγελο του Παιδιού , με τo GIVE THE KIDS κ.α, με παρουσιάσεις της χορωδίας μας εντός και εκτός σχολείου με στόχο την  κοινωνική αφύπνιση την έμπρακτη και ιδεολογική αντιμετώπιση ομάδων μέσα στη ζωή. Με τη συμμετοχή μας στο letsdoitgreece και με τον ορισμό του σχολείου μας σε κέντρο συλλογής καπακίων. Με ημερίδες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης γονέων, εκπαιδευτικών και παιδαγωγών, σε συνεργασία με ΚΕΔΥΥ (μαθησιακές δυσκολίες, επιληψία) αλλά και με πολλές διαλέξεις και βιωματικά εργαστήρια για την αντιμετώπιση της Σχολικής Βίας με Συναισθηματική Νοημοσύνη. Μιλήσαμε για την φτώχεια στον κόσμο! Δημιουργήσαμε προσωρινές εκθέσεις φωτογραφίας, φιλοξενήσαμε την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα. Την Actionaid! τους Atenistas, και τόσους άλλους φορείς… Είδαμε πολλές προβολές- ντοκιμαντέρ όπως τα «Ημερολόγια Εκφοβισμού» στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου «European Antibullying Network απ το«Το Χαμόγελο του Παιδιού». Εγκαινιάσαμε σχολή γονέων και βιωματικά εργαστήρια αυτογνωσίας και προσωπικής ανάπτυξης. Δημιουργήσαμε! Και φιλοξενήσαμε για πρώτη φορά…..το Φεστιβάλ Ρεματιάς, καθώς και τους προκριματικούς του πανελλήνιου πρωταθλήματος Σκακιού! Διοργανώσαμε Tandem Simoultane στο δικό μας σχολείο.

Ταξιδέψαμε!

Και κάθε σχολικό έτος μπορεί ο πήχης να ανέβαινε ακόμη πιο ψηλά, αλλά κάθε φορά τον ξεπερνούσαμε! Γιατί είμαστε μία ομάδα! Και η φωνή μας, η φωνή των παιδιών μας έφτασε πολλές φορές πολλά μίλια μακριά!

Και για αυτό αισθανόμαστε περήφανοι! και αυτό μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε!

Γιατί έχουμε πολλά ακόμη να προσφέρουμε! 

Γιατί είμαστε ένα σχολείο 330 μαθητών! Και χρειαζόμαστε τη συμμετοχή όλων, τη φωνή όλων και κυρίως το ένα μικρό μικρό λιθαράκι απ τον καθένα μας ξεχωριστά, αλλά και από όλους εμάς συνολικά!

Για να ξεκινήσουμε ξανά!

Συμμετέχουμε στις εκλογές 25 και 26/10! Γιατί όσο πιο μεγάλη η συμμετοχή μας τόσο πιο δυνατή η φωνή μας! Για να συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στα παιδιά μας! Για να κρατήσουμε το σχολείο μας ανοιχτό! Για να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας όμορφες….αναμνήσεις! 

Δεν ξεχνάμε αυτό που τα παιδιά μας, μάς δίδαξαν …

“Η δύναμη είναι στο χέρι σου. Μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά!”

Τα παραπάνω αφορούν σε προσωπική  μαρτυρία….ομαδικής συνεργασίας πολλών ετών… και παρακαλούμε να μην γίνει καμία προσπάθεια ταύτισης με ονόματα, ανθρώπους και Δ.Σ. γιατί τα χρόνια ήταν πολλά! και οι άνθρωποι πολλοί, κι αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα! 

Το χαμόγελο των μαθητών του 5ου Δημοτικού!