2ο ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Εχουμε την τιμή να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας το 2ο Σχολικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Χαλανδρίου

Διοργανωτές: 

Σκακιστικός Όμιλος Χαλανδρίου Λογότυπο

 

 

 

Επικεφαλής Διαιτητής :   Γεωργιάδης Γιώργος

Υπεύθυνος Κληρώσεων: Δευτεραίος Παύλος

Διευθυντής Αγώνων: Κοτρότσος Βασίλης

 

ΧΡΟΝΟΣ: Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018. Ώρα  προσέλευσης και επιβεβαίωση συμμετοχής: 15:30 – 16:00. Έναρξη αγώνων: 16:15. Εκτιμώμενη ώρα λήξης:  20:30

ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ: 5ο δημοτικό σχολείο Χαλανδρίου

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Χαλανδρίου. Οι αγώνες θα γίνουν σε έξι ομίλους (ένας όμιλος ανά τάξη).

Σύστημα αγώνων: Οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες στα Προκριματικά Ατομικά Πρωταθλήματα αγωνίζονται σε έναν (1) μικτό όμιλο ανά τάξη (Νηπιαγωγείο, Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ και Στ΄ Τάξεις του Δημοτικού Σχολείου με ελβετικό σύστημα επτά (7) γύρων.

Σε περίπτωση υπάρξεως:

α) Μίας (1) συμμετοχής ο μαθητής/ μαθήτρια παραπέμπεται στο αντίστοιχο περιφερειακό πρωτάθλημα.

β) Δύο (2) συμμετοχές, πουλ τεσσάρων γύρων.

γ) Τρεις (3) ή Τέσσερεις (4) συμμετοχές, πουλ διπλών συναντήσεων.

δ) από πέντε (5) έως επτά (7) συμμετοχών σε έναν όμιλο, οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες αγωνίζονται με απλό σύστημα πουλ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει υποχρεωτικά γίνονται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ μέσω φόρμας της Ένωσης και δε μπορεί ο κάθε διοργανωτής να προσθέτει ονόματα κατά βούληση. Οι δηλώσεις γίνονται δεκτές μέχρι την Πέμπτη 22/02/2018 και ώρα 22:00. Στη δήλωση θα αναγράφεται:  ΕΠΩΝΥΜΟ, ΟΝΟΜΑ, ΤΑΞΗ, ΣΧΟΛΕΙΟ

Σε κάθε περίπτωση  όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους στη γραμματεία των αγώνων με την παρουσία τους μισή ώρα πριν την έναρξη του 1ου γύρου. Όσοι προσέλθουν με καθυστέρηση θα αγωνιστούν από το 2ο γύρο.

ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ: Ο χρόνος σκέψης ορίζεται 15′ για κάθε παίκτη για ολόκληρη την παρτίδα.

ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ:  Η αρχική κατάταξη συμμετεχόντων και συμμετεχουσών θα γίνει κατά αλφαβητική σειρά.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΡΣΗΣ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ: Θα ισχύσουν τα εξής κριτήρια κατά σειρά:

Τουρνουά ισοβάθμων. (Αν έχουν αγωνιστεί μεταξύ τους), το κριτήριο Μπούχολτς cut 1, το κριτήριο Μπούχολτς cut 2, Σόννεμπορν – Μπέργκερ

Αν υπάρχει απόλυτη ισοβαθμία, προκρίνονται όλοι.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ  ΑΓΩΝΩΝ: Θα ισχύσουν οι κανονισμοί της Ε.Σ.Ο.

ΚΥΛΙΚΕΙΟ: Με μέριμνα των διοργανωτών θα λειτουργεί κυλικείο στον χώρο των αγώνων.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ – ΕΠΑΘΛΑ: Στους τρεις  πρώτους κάθε τάξης και στο 1ο κορίτσι θα δοθεί μετάλλιο. Αν ένα κορίτσι είναι στην τριάδα παίρνει μετάλλιο και το 2ο μετάλλιο δίνεται στο δεύτερο κορίτσι. Απουσία δεύτερου κοριτσιού το μετάλλιο δίνεται στο πρώτο.

ΔΙΑΦΟΡΑ: Για ότι δεν αναφέρεται στην παρούσα προκήρυξη ισχύει η γενική προκήρυξη των ατομικών σχολικών πρωταθλημάτων που έχει αναρτηθεί στο site της ΕΣΣΝΑ. Για κάθε ζήτηµα που δεν προβλέπεται από αυτή την προκήρυξη ή από τους κανονισμούς της ΕΣΟ, και της FIDE, καθώς και για κάθε έκτακτο περιστατικό, αρµόδιοι να αποφασίσουν είναι :

Κοτρότσος Βασίλης  για οργανωτικά θέματα, Γεωργιάδης Γιώργος για αγωνιστικά θέματα, Παύλος Δευτεραίος: για κληρώσεις, Επικεφαλής Διαιτητής: Γεωργιάδης Γιώργος

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Κοτρότσος Βασίλης: 6976956267, Γεωργιάδης Γιώργος : 6973344004

 

Ευχαριστούμε τον Σκακιστικό Όμιλο Χαλανδρίου!

Υπό την αιγίδα του Δήμου Χαλανδρίου