2η Εθελοντική αιμοδοσία στο 5ο Δημοτικό

Με μεγάλη μας χαρά σας ανακοινώνουμε ότι έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 23/11 και ώρες 17.30-20.30 η δεύτερη εθελοντική αιμοδοσία στο 5ο Δημοτικό, Ενώ θα ακολουθήσει και η 3η τον Μάη του 2018!

Αριθμός Μητρώου Συλλόγου σχολείου 13709

Αποδεικνύουμε έμπρακτα τη στήριξή μας στο θεσμό ​της εθελοντικής αιμοδοσίας ​και ευαισθητοποιούμε όλα ​τα μέλη της σχολικής μας κοινότητας για τη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας που είναι μια πράξη ανθρωπισμού και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας προς τους συνανθρώπους μας . ​​Συμμετέχοντας, χαρίζουμε ζωή.

​Κ​ινητή μονάδα Νοσοκομείου​, ​με ειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό θα υποστηρίζει τους εθελοντές αιμοδότες καθ΄ όλη τη διάρκεια της αιμοδοσίας. Επισημαίνεται πως είναι απαραίτητο να υπάρχουν αποθέματα με ελεγμένες μονάδες αίματος για κάθε έκτακτη ή τακτική ανάγκη καθώς όταν προκύψει έκτακτη ασθένεια ή ατύχημα δεν μπορούμε να βοηθήσουμε άμεσα το δικό μας άνθρωπο, αφού το αίμα που θα δώσουμε χρειάζεται 2-3 μέρες για να ελεγχθεί. Η αιμοδοσία είναι μια απλή διαδικασία και διαρκεί μόνο 8 -10 λεπτά Επισημαίνεται ότι ο εθελοντής αιμοδότης δικαιούται αίμα σε ώρα προσωπικής ή οικογενειακής ανάγκης . Οι εθελοντές αιμοδότες θα λάβουν σχετική βεβαίωση για την εργασία τους.

οδηγίες για τους εθελοντές αιμοδότες εδώ!