“Παιχνίδια στη βροχή”, ένα δικό μας παραμύθι, Τάξη Α2΄.

Μια μέρα με δύσκολες καιρικές συνθήκες, δυνατή βροχή και πλημμυρισμένους δρόμους , μια ομάδα άγνωστων ζώων συναντιούνται τυχαία στην πόλη μας, το Χαλάνδρι.

Είναι ο σκύλος της Ελισάβετ, η Ρέινα, το λούτρινο κουτάβι της Ρόζας, ο Ρόμπιν ο λαγός, βοηθός και εμψυχωτής στις δραστηριότητες μας, μια παράξενη αγελάδα, αλλά και ήρωες από το βιβλίο της Γλώσσας της Α΄ Δημοτικού, ενότητα «Η Παρέα», όπως η γάτα, η Σοκολάτα, οι οχτώ μεγάλοι ποντικοί, ο Ρένος ο παπαγάλος, ένα μικρό παπί και δυο παιχνιδιάρες σκνίπες, η Νένα και η Νανά.

Οι ήρωές μας, αρχικά άγνωστοι μεταξύ τους, αποφασίζουν να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες της ημέρας παίζοντας. Όμως, στην προσπάθειά τους αυτή αντιμετωπίζουν διαφορές και αντιθέσεις καταλήγοντας  σε  συγκρούσεις. Τελικά,  βάζουν όρια και κανόνες, συμφωνούν, συνεργάζονται,  …. και έτσι κατορθώνουν να παίξουν. Χαίρονται, μάλιστα, τόσο πολύ την ομαδική τους προσπάθεια που δίνουν νέο ραντεβού για παιχνίδι πολύ σύντομα.

Πρόκειται για μια συλλογική προσπάθεια των παιδιών της Α2΄τάξης να δημιουργήσουν το δικό τους παραμύθι με πολύ φαντασία, αυθορμητισμό, κέφι, μεράκι και χαρά.

Η δασκάλα της τάξης
Μαρία Ζυμαρίτου

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.