Θεατρική παράσταση «Το πάρκο της Aλλούπολης»

 «-Πετρή τι λένε αυτοί…τι θα κάνει η μπουλντόζα;…Θα ρίξουν και τα δικά μας δέντρα;

-Ναι ναι τι θα γίνει; Κι εμείς που θα μένουμε μετά….άλλο σπίτι δεν έχουμε και γύρω γύρω από το πάρκο έχει μόνο τεράστιες πολυκατοικίες και αυτοκίνητα. Μια φορά που χάθηκα και βγήκα από το πάρκο φοβήθηκα πολύ….

-Δεν ξέρω Ζούπι πάντως στους ανθρώπους δεν μπορείς να έχεις και πολύ εμπιστοσύνη…εμάς τα ζώα δεν μας σκέφτονται καθόλου..

-Δίκιο έχεις ..ποτέ δεν κατάλαβα γιατί μερικοί άνθρωποι τα κάνουν αυτά…άσε που πάντα είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις τους κακούς από τους καλούς..

-Και με τις μπουλντόζες τι θα γίνει; Δεν μπορεί εσύ όλο και κάτι θα σκεφτείς..

-Νομίζω ότι πρέπει να ειδοποιήσουμε όλα τα ζώα στο πάρκο και να σκεφτούμε όλοι μαζί τι μπορούμε να κάνουμε…Εμπρός λοιπόν πάμε.»

Όταν στη αρχή της χρονιάς η Θεατρική Ομάδα του 5ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου άρχιζε τις πρόβες της με τη θεατρολόγο Κατερίνα Γερολυμάτου για το οικολογικό έργο «Το Πάρκο της Αλλούπολης» του Νάσου Βασιλείου δεν φανταζόταν ότι αυτό θα ήταν προφητικό, και όπως ακριβώς τα ζώα του δάσους αγωνίζονταν για τη διατήρηση του ζωτικού τους χώρου, έτσι και αυτοί-παιδιά και γονείς- θα έδιναν τη δική τους άνιση μάχη για την απομάκρυνση μιας κεραίας κινητής τηλεφωνίας δίπλα στο 5ο Δημοτικό Σχολείο, Παρνασσού 42.

Σας προσκαλούμε στο αμφιθέατρο του 5ου Δημοτικού την Τετάρτη 12.06.2013 και ώρα 17.15  σε μια παράσταση κινητοποίησης και ευαισθητοποίησης για ένα θέμα που αφορά όλους μας.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *